מהו תפקידו של יועץ תנועה?
כחלק בלתי נפרד בתכנון בית או כל מבנה אחר אנחנו צריכים לקבל את אישור העירייה והרשויות המקומיות השונות על מנת לקבל אישור אכלוס או כפי שהוא נקרא טופס 4. רק כאשר אנחנו עומדים בכל הדרישות והתקנים אנחנו יכולים לקבל את האישור החתום ולהשתמש במבנה. תפקידו של יועץ תנועה בתהליך הינו משמעותי וחשוב ביותר. התכנון מתחיל עוד הרבה לפני האישורים ומצריך תחילה להבין מהו המבנה המתוכנן, מי ישתמש בו וכמה עתידים לגור או לבקר בו, לבחון את כמות החניות שיש לתכנן על השטח ומהן דרכי הגישה האחרים כמו מדרכות להולכי רגל, מסלולי אופניים, דרכי גישה למשאיות פינוי אשפה או משאיות פירוק והובלה. ישנם מבנים מסוימים שעל יועץ התנועה לתכנן גם דרכי מילוט והצלה במקרי חירום כמו מיקום כבאיות או גישה לאמבולנסים.
תפקידו של יועץ תנועה לקבלת היתר בניה
כאשר מתחילים בתכנון פרויקט יש להגיש לרשויות תכנון עקרוני שעליו מתבסס כל תכנון הפרויקט. כדי לקבל תחילה את האישור לבניית הפרויקט יש לעמוד בלא מעט קריטריונים ובירוקרטיה מול הרשויות השונות על מנת להתחיל בעבודות החפירה והבניה בשטח. כחלק מהתכנון העקרוני יש להגיש בין היתר גם תכנון לדרכי הגישה השונים שחלקם הוזכרו לעיל על מנת לקבל את היתר הבניה. שלב זה הינו שלב קריטי היות ובהגשת התכנון העקרוני לרשויות ואישורן לתכנון יש לקיים את התכנון בפועל במהלך הפרויקט, לבצע בדיקות בשטח לאורך הבניה ולאחר סיום הבניה לפני הגשת בקשה לקבלת טופס 4 יש לבצע ביקורת ולמלא טפסים שאכן התכנון התקיים בשטח.
תכנון מוקדם המשתלב יחד עם תכנון אנשי מקצוע אחרים כמו האדריכל, יועץ אינסטלציה, יועץ חשמל, יועץ תנועה ועוד רבים אחרים יכול להועיל ולקדם את הפרויקט שלכם ללא עיכובים וסירובים מצד הרשויות השונות. חשב לפנות ליועץ תנועה מוסמך, מקצועי ואמין על מנת שיתכנן עבורכם את מהלכי התנועה השונים בצורה האופטימלית הן בהתאם לתנאי השטח, הן לעמוד בדרישות הקבועות בחוק והן להציע פתרונות חסכוניים שיקדמו את הפרויקט.
תפקידו של יועץ תנועה לשינוי תב"ע
ישנם פרויקטים שהיזם או בעלי הנכס מעוניינים לקדם אך הגדרות הקרקע אינן תואמות לתכנון המבוקש. לכן נדרש עוד טרם הגשת הבקשה להיתר בניה להגיש תחילה בקשה לשינוי תב"ע. תב"ע הינה תכנית בניין עיר המגדירה באופן ברור ומדויק אילו אזורים בתחומה של העיר מתאימים לסוגי הבנייה השונים. התב"ע קיימת גם ברמה האזורית והארצית בהתאם לשטחים הנדרשים. על כל פנים, יש לפנות לרשויות בהקדם האפשרי לפתיחת תיק לשינוי תב"ע היות והתהליך עלול להיות ארוך ומורכב. בעת הגשת הבקשה לשינוי תב"ע יש להוכיח לרשויות כי ניתן לבצע דרכי גישה תקניים ובטיחותיים למבנה שעתיד להיבנות על השטח. בשלב זה יועץ תנועה מוסמך ומנוסה יסיע לכם להגיש את כל הנדרש בהתאם לחוקים והדרישות של הרשויות המקומיות.
חשיבותו של יועץ תנועה בפרויקט
תפקידו של יועץ תנועה אינו נקודתי ומהיר, בעזרתו אתם מתקדמים צעד צעד לקבלת האישורים הנדרשים וזאת כדי להתחיל בבניית הפרויקט. עם סיוע מקצועי ואמין הפרויקט יתקדם ללא הפרעה או עיכובים וזאת על מנת לקבל טופס 4 בהקדם האפשרי. חשוב לזכור כי תכנון של מבנה הינו מורכב ומסועף לתחומים שונים וכל תחום משתלב באחר. לכן חשוב לפנות ליועצים המעניקים לכם שירות אדיב ואמין, שיתנו מענה בהתאם לתכנונם של יתר היועצים ובמקרה הצורך לספק פתרונות יצירתיים על מנת שאחד לא יפגע בשני. למשל תכנון ניקוזים בשטח משפיע על תכנון יועץ תנועה למתן פתרון למספר החניות בפרויקט וכדי שאלו לא יוצפו ויפגעו בשימוש הדיירים.