תיק שטח כיבוי אש בבניין משותף מורכב מכמה נקודות מפתח. ראשית, לכל דירה בבניין צריך להיות מטף וגלאי עשן משלה שכן זה יבטיח את ההגנה היעילה ביותר במקרה חירום. שנית, על הדיירים להיות מודעים לתוכנית הפינוי המקומית שלהם ולדעת מה לעשות במקרה שתתרחש שריפה. שלישית, חשוב שכל הדיירים יכירו נהלי בטיחות אש נאותים כמו שמירה על יציאות וחדרי מדרגות נקיים מכל חסימה או בלגן, אי עישון ליד חומרים דליקים ושימוש בטוח במכשירים. לבסוף, חשוב לדיירים לזהות את סימני השריפה המתקרבת לפני שהיא הופכת למסוכנת מדי. אלה עלולים לכלול ריחות חריגים או רעשים המגיעים מציוד בתוך הבניין או עלייה ברמות העשן. על ידי ביצוע השלבים הפשוטים הללו, הדיירים יכולים לשמור על הבניין המשותף שלהם מפני שריפה.
בנוסף לאמצעי הבטיחות שהוזכרובתיק שטח לכיבוי אש, על כל בעלי הבניינים המשותפים לנקוט בצעדים נוספים כדי להגן על רכושם ודייריהם מפני שריפות אפשריות. זה כולל בדיקה של בעל מקצוע בפרקי זמן קבועים של חיווט החשמל של המבנה, התקנת דלתות וקירות חסיני אש, תחזוקת גלאי עשן תקינים בכל יחידה ובשטחים משותפים וכן ביצוע תרגילים שגרתיים לפינויים. על ידי נקיטת צעדים יזומים אלה, הבעלים יכולים להבטיח שהדיירים שלהם יישמרו בטוחים במקרה של מצב חירום.
חשוב גם לזכור, כפי שמודגש בתיק שטח כיבוי אש, כי מניעה תמיד עדיפה על ריפוי בכל הנוגע לבטיחות אש בבניינים משותפים. כל הדיירים צריכים להיות מודעים לסיכונים הכרוכים בהתנהגות רשלנית ולנקוט בצעדים הדרושים כדי למזער אותם. יש לערוך בדיקות בטיחות אש סדירות בכל המבנים, ועל הדיירים לשתף פעולה זה עם זה כדי להבטיח את שלום כולם. על ידי שמירה על בטיחות אש, בעלי בניינים משותפים ודיירים יכולים לעבוד יחד כדי להפוך את בתיהם לבטוחים מפני שריפות פוטנציאליות.