לפני שמגישים בקשה להיתר בניה יש צורך להתייעץ עם גורמי מקצוע רבים. ליווי צמוד של אדריכל הפרויקט בשיתוף פעולה עם יועץ נוף כבר בתחילת התכנון יכולים לחסוך לכם הרבה מאוד כסף, הן משינויים בתכניות העקרוניות בתחילת הדרך והן בשטח בשלבים מתקדמים יותר. יועץ נוף הוא בעל המקצוע שתפקידו לעצב ולתכנן עבורכם את השטח הפתוח בחלקה, לאפשר דרכי גישה לרכבים ולהולכי רגל ועוד נושאים רבים שיש למקם בשטח. בואו להכיר את תפקידו של יועץ הנוף לפרויקט שלכם והערך בליווי של היועץ כבר בשלבים הראשונים.
תכנון נוף בחלקה שלכם היא נושא מורכב ביותר, יש לחשוב הן על הצד הפרקטי של צרכי השטח והמשתמשים בו והן על העיצוב שיהיה נעים ומזמין. התכנון מתחיל בתכנית טופוגרפית על מנת להבין מהם השיפועים הקיימים על פני השטח, על מנת לתכנן את השיפועים שיתלבו בתכנון האדריכלי. יועץ נוף בוחן ראשית את המצב הנתון ולאחר מכן הוא יכול להציע פתרונות שיתאימו לתכנון האדריכלי החדש, שיתאימו לרצון הלקוחות וכמובן שיעמדו בכל דרישות התקן.
תכנון שטח על ידי יועץ נוף:
- טופוגרפיה – לכל שטח ישנו תוואי ייחודי, ישנם שטחים הנמצאים על מדרון תלול וישנם שלמראית עין נראים מישוריים. למעשה אין שטח שהוא מישורי לגמרי באופן טבעי וכדי לישר אותם צריך לבצע עבודות עפר. אך כמעט ואין פרויקטים בהם בעלי הנכס או היזמים רוצים לישר את השטח במלואו וזאת משתי סיבות, הראשונה היא פרקטית והשנייה היא כלכלית. טופוגרפיה בעלת גבהים שונים יוצאת עניין ועיצוב ייחודי ולכן יועצי נוף במקרים רבים ימליצו על שמירת הטופוגרפיה הקיימת ככל שניתן, בנוסף, התחשבות לכל נושא הניקוזים ומי נגר מחייבים ביצירת שיפועים על מנת לאפשר את פינוי המים המשטח בצורה יעילה כדי למנוע הצפות ושלוליות בקרבת המבנה ובשטחו הפתוח. דבר חשוב אחר שמעניין יזמים ובעלי נכסים הוא העליות, הכנסת משאיות עם אדמה רבה כדי לישר שטח לא תמיד היא הפתרון הכלכלי האופטימלי ולכן, כשאדריכל או אדריכלית יושבים לתכנן את הפרויקט שלכם מצורניות המבנה ועד התכנון הכללי בתוכו חשוב שהתהליך יבוצע בליווי יועץ נוף שיוכל להאיר את הנקודות שנוגעות בעניינו לפרויקט שלכם.
- ניקוזים – כשיועץ נוף מסתכל על תכנית המדידה השייכת לשטח הוא מתייחס גם למרחבים שבסביבה, בין אם מדובר בשטחים הגובלים עם הנכס ובין אם לכבישים ולמדרכות להולכי רגל. עם שטח השכן גבוהה יותר משטח הנכס, אם לכביש ברחוב יש שיפוע לכיוון כזה או אחר או כל דבר אחר, עליו לתת את התייחסותו בעניין. העירייה והרשויות המקומיות לא יאשרו תכניות גם אם הן נותנות מענה לכל הצרכים בנכס המדובר כך הן עלולות ליצור בעיה במקום אחר. לכן, תכנון ניקוזים, צמ"גים ועוד מערכות נוספות הן גם חלק מתפקידו של יועץ הנוף.
- עיצוב חזותי – כשאנחנו מגיעים למקום מטופח, ירוק בעל צמחיה יפה אנחנו מתרשמים מאוד ולעיתים רוצים משהו דומה אצלנו. יועץ נוף יכול לתכנן עבורכם את המיקומים של העצים, השיחים וצמחים נוספים שיתאימו לצרכים ולרצונות שלכם. מתוך הסתכלות על כיווני השטח, מקומות מוצלים, מבנים שכנים וכמובן המבנה המתוכנן שיטילו צל בשטחים הפתוחים וכך להתאים את הצמחייה שתחזיק מעמד בצורה איתנה ובריאה ואתם תוכלו ליהנות מחצר המבנה ירוק לכל אורך השנה.
- בירוקרטיה – בתוך כל התהליך של תכנון פרויקט, יועץ נוף ילווה אתכם מול גורמים רבים שיש להיות בקשר לאורך הדרך. בין אם זה אדריכל או אדריכלית הפרויקט, בין אם הרשויות המקומיות, יועצי חשמל לתכנון תאורת חוץ, יועצי אינסטלציה לתכנון מערכות מים וניקז ועוד גורמים רבים אחרים.