טכנולוגיית BIM (Building Information Modeling) הולכת ותופסת תאוצה בענף הבנייה והתשתיות בישראל ובעולם. BIM מאפשר תכנון, ביצוע ותפעול משולבים ויעילים יותר של מבנים ופרויקטי תשתית מורכבים. אך כדי לממש את הפוטנציאל הטמון ב-BIM, דרוש ניהול נכון ומקצועי של תהליכי העבודה והמידע הרב הכרוך בפרויקט BIM.
בשלב זה עולה הצורך ב- BIM Manager – מנהל ה-BIM של הפרויקט. הביטוי BIM Manager מתייחס לתפקיד חדש יחסית בענף הבנייה, האחראי על ניהול תהליכי העבודה והמידע בפרויקט המתנהל בטכנולוגיית BIM.
ה-BIM Manager הוא למעשה מנהל הפרויקט מבחינה טכנולוגית. באחריותו לוודא שכל הגורמים ומערכות המידע בפרויקט פועלים בתיאום ובאופן יעיל על בסיס מודל ה-BIM התלת-ממדי. ה-BIM Manager אחראי על הגדרת תקנים ותהליכי עבודה אחידים לכלל המתכננים והיועצים, כך שהמידע יועבר וינוהל בצורה תקינה ומסונכרנת.
בנוסף, על ה-BIM Manager להגדיר את שיטות שיתוף המידע בין כלל הגורמים, לנטר את קצב התקדמות התכנון ואיכות המודלים השונים, ולוודא עמידה בלוחות זמנים. ה-BIM Manager אמור לשמש כאיש קשר מרכזי בין כלל המתכננים, היועצים וקבלני הביצוע, ולתאם ביניהם באופן שוטף.
ניהול מוצלח של פרויקט BIM דורש הבנה מעמיקה של הטכנולוגיה והתהליכים הכרוכים בה, יחד עם יכולות ניהול ותיאום בין-מקצועיות. המשרה דורשת מיומנויות טכניות וניהוליות גבוהות, והיא קריטית להצלחתם של פרויקטי BIM מורכבים ומאתגרים. עם המשך הטמעת BIM בענף, צפוי ביקוש גובר ל-BIM Managers מקצועיים ומיומנים שיובילו את מהפכת המידע בעולם הבנייה.